Het proces van het maken van een video bestaat uit 6 verschillende fasen.

 

Het gesprek – brainstormen

Een video begint met een idee. Tijdens een voorbereidende gesprek gaan wij met u brainstormen over de video. Tijdens dit gesprek zullen wij u vragen stellen over uw doelgroep en uw visie. Hoe duidelijker de doelgroep en visie omschreven is, hoe duidelijker wij de video hier op aan kunnen laten sluiten en hoe efficiënter wij kunnen werken.

Samen laten wij uw idee en onze ideeën samenkomen tot een plan.

Het maken van een video is immers teamwork.

 

Pre productie – concepting

Tijdens de conceptfase brengen wij uw ideeën en onze ideeën samen tot een plan die aansluit bij uw doelgroep. Hier wordt de stijl en de look and feel van de video bepaald, dus welke emoties overgebracht moeten worden. Wanneer dit duidelijk is maken wij een planning waarin staat wie er nodig zijn en welke shots er nodig zijn om de productie te realiseren.

 

Productie – filmen

En dan is de grote dag daar, de dag van het filmen. Op de draaidag zijn wij op de afgesproken tijd aanwezig met de apparatuur en crew. Wij houden ons zo veel mogelijk aan het geschreven script. Het komt vaak voor dat er onderschat wordt hoeveel tijd het kost om een videoproductie te maken. Het kan voorkomen dat een beeld er in realiteit anders uit ziet dan van wat er van te voren bedacht is. In dat geval gaan wij kijken naar het best mogelijke alternatieve shot. Wij vragen hiervoor uw geduld, we streven tenslotte altijd naar het mooiste resultaat voor uw video.

 

Post productie – montage

Tijdens de montage komen alle inspanningen samen tot het eindresultaat. Tijdens het monteren bepalen wij welke beelden wel en niet geschikt zijn om in de eindmontage te verwerken. Na het schikken van de beelden geven we de beelden nog meer emotie door de beelden in te kleuren. We filmen in LOG oftewel in grijskleuren met weinig contrast. Dit geeft ons de ruimte om de video in de montage het juiste gevoel te geven. Tevens zoeken wij de juiste muziek voor de video uit of maken gebruik van uw eigen suggesties.We proberen de video altijd zo kort mogelijk te houden met alle benodigde informatie erin. We hebben liever een video van 30 seconden met de allermooiste beelden dan een van één minuut met opvullende beelden.

 

Revisie – feedback

Tijdens de revisie rondes krijgt u de tijd om feedback en uw mening te geven over de video. Wij sturen u de video via een verborgen link, via een WeTransfer link of u kunt bij ons langs komen op ons kantoor om samen naar het eindproduct te kijken. Wij verwerken de opmerkingen en verwerken deze vervolgens in het eindproduct.

 

Marketing – distributie

Om uw product bekendheid te geven zal dit natuurlijk op verschillende kanalen worden geplaatst. Denk hierbij aan YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn en natuurlijk uw website. U kunt dit natuurlijk zelf doen maar u kunt er ook voor kiezen om dit door ons te laten doen, in dat geval bedenken wij een strategie die het meest effectief zal werken op de doelgroep.